Blog Listing

Szolnok Napja 2019. évi programok

Szolgáltató Város Logo

Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok 2019. évi programjai a Szapáry úton

Szolnok Napján, a Szapáry úton várja a városlakókat számos városi közszolgáltató immár 8. éve szórakoztató és informatív felnőtt-, valamint gyermekprogramokkal.

Az idei évben az utcában 20 közszolgáltató (bölcsődék, óvodák, iskolák, védőnői szolgálat, könyvtár, múzeum, KMKK, MÁV, VCSM, szociális intézmények, rendőrség, katasztrófavédelem, kormányhivatal, polgármesteri hivatal), illetve a Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok Projektirodája hívja a szolnokiakat.

A gyermekek számos programközül választhatnak. Egy kis ízelítő: arcfestés, csillámtetoválás, játékkészítés, lufihajtogatás, gyurmázás, ismerkedés a robotikával és sakkpalotával, térképkirakó, keresztrejtvény, ügyességi és kézműves játékok, bűnmegelőzési játékok, rendhagyó közlekedési eszközök életközelben (rendőrségi és tűzoltó autó, rendőrségi kerékpár, Mercedes-Benz autóbusz), füstsátor, tűzoltás, részegszemüveg kipróbálása, Szolnok bemutatása gyermekszemmel.

A felnőttek tájékozódhatnak a korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelően a Szapáry útra kitelepült közszolgáltatók szolgáltatásairól, vérnyomást és testzsírt mérethetnek, megtanulhatják az emlő önvizsgálatát, az újraélesztést, igénybe vehetnek háztartásvezetési tanácsadást,megtanulhatják a „Két pénztárca módszer” alkalmazását.Rendelkezésre áll Mobil Kormányablakos Ügyfélszolgálat, információ nyújtás a helybéliek és a turisták számára egyaránt Szolnok látnivalóiról, programkínálatáról, utazási tanácsadás, információszolgáltatás MÁV-os szemmel, művészetterápia az idősgondozásban.

Idén először „Mosolysziget” szolgáltatások.

A Szolgáltató Város® utca közepén 10:00-11:40 és 15:00-16:00 között 10-20 perces szórakoztató színpadi műsorok láthatók.16:00 órakor indul az utca elején a sokak által várt program, a félórás közúti baleseti szimuláció.

Arra a kérdésre, hogy mi is az a Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok projekt, a város vezetése miért hívta életre ezt a projektet, valamint hogy a város több mint 30 közszolgáltatója(közoktatás, közigazgatás, rendőrség, tűzoltóság, a kulturális és szociális szféra,  egészségügy, a víz- és hulladékgazdálkodás, közösségi közlekedés) milyen szellemben fejleszti szolgáltatásait és azok színvonalát s hogy miképp ítélte meg ezt 2019-ben több mint 15 ezer városlakó, az érdeklődők választ kaphatnak a Projektiroda sátrában.

Akik az utcai forgatagban megszomjaznak, keressék a VCSM sátrát. Garantáltan minőségi vízzel tudják majd szomjukat oltani.

Várjuk Önt és szeretteit! Ünnepeljünk, szórakozunk együtt!

 

Hegedűs Márta

projektigazgató


Betűméret átméretezés
Kontraszt