Drogkonzultációs Központ munkatársai

Róla Beatrix

Szociálpedagógus, családterapeuta jelölt, OH kártya instruktor

Szakmai egység vezető

Szociálpedagógus diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem. Pályámat a Gyermek és Serdülő Ifjúsági Pszichiátrián kezdtem. 2013- óta vagyok az SZKTT Humán Szolgáltató Központ Drogkonzultációs és Információs Központ koordinátora. A szolnoki Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Kezelés- ellátás munkacsoport vezetője vagyok. Évek óta foglalkozok szenvedélybetegekkel és hozzátartozóikkal. A munkám során egyéni esetkezelést és a hozzátartozók támogatását, valamint családkonzultációt végzek. Munkám szerves része a megelőző- felvilágosító szolgáltatásba (elterelésbe) résztvevő kliensekkel folytatott egyéni és csoportfoglalkozások lebonyolítása.
A mindennapi munkám során  tapasztaltam meg a családi kapcsolatok kiemelkedő szerepét. Szívügyemnek tekintem a családokkal, a párokkal, emberi kapcsolatokkal való foglalkozást.
A Magyar Családterápiás Egyesület tagja vagyok.

 

Tóth Krisztina

Mentálhigiénés szakember, OH kártya Instruktor

Terápiás munkatárs

2006-ban diplomáztam a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2007 óta a szolnoki SZKTT Humán Szolgáltató Központ Drogkonzultációs és Információs Központjában dolgozom terápiás munkatársként. Szenvedélybetegekkel foglalkozom illetve hozzátartozóikkal. ( Leginkább szerhasználó fiatalok szüleivel). Csoportfoglalkozásokat tartok és egyéni segítőbeszélgetést a hozzánk forduló kliensekkel. A segítséget kérők nem feltétlen szenvedélybetegek, sokan vannak elakadt élethelyzetben, akik életvezetési segítséget, közösen gondolkodást igényelnek. 2008 óta a szolnoki Büntetés Végrehajtási Intézet pszichológusával közösen vezettünk csoportfoglalkozásokat fogvatartottak számára. A program bekerült a Jó Gyakorlatok közé. Általános illetve középiskolás diákokkal rendszeresen foglalkozom megelőzés témában, megkereső tevékenységként órai interaktív foglalkozásokat tartok számukra, szintén 2008 óta. Nagyon sok szülővel dolgoztam, akikkel iskolai vagy óvodai szülői értekezleten találkoztam és a továbbiakban segítséget kértek a gyermekük illetve a családjuk részére.
A segítő szakma nem foglalkozás, hanem hivatás. Csak szívvel és lélekkel érdemes naponta újra kezdeni. A szenvedélybetegség, a probléma nem válogat. A mai felborult világban természetes, hogy felborul a lélek egyensúlya is. Ebben próbálok legjobb tudásom szerint a hozzám forduló embertársaim mellé állni.

 

Derzsi Vivien

Szociális munkás

Szociális munkatárs

Szociális munkás diplomámat 2014-ben szereztem a Debreceni Egyetemen. 2017 óta dolgozom a SZKTT Humán Szolgáltató Központ Drogkonzultációs és Információs Központjában. Munkám során elsősorban fiatalkorú szerhasználókkal foglalkozom, épp ezért tanulmányaimat is ebben az irányban folytatom. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán Gyermek – és ifjúságpszichiátriai és addiktológiai konzultáns szakirányú továbbképzési szakon tanulok.

 
 
 
 
 

Bárány Zsófia

Szociális munkás

Szociális munkatárs

Szociális munkás diplomámat 2011-ben szereztem a Jászberényi főiskolán. Főiskolai tanulmányaim befejezése után 10 évet dolgoztam a gyermekvédelembe.
SZKTT Humán Szolgáltató Központ Drogkonzultációs és Információs Központjában 2021.02.01-től dolgozom. Szociális munkásként fontos számomra a megfelelő segítségnyújtás, ami lehet egyéni, családi, illetve egyéb közösségek megsegítése.

 
 
 

Répásiné Farkas Edina

Alacsonyküszöbű ellátás segítő

Munkám során a klubszerű megkereső programok szervezése, lebonyolításának támogatása, segítése a feladatom. Mindig szerettem emberekkel foglalkozni, segíteni. Ebben teljes mértékben kiteljesedek.

SZKTT Humán Szolgáltató Központ
5000 Szolnok, Városmajor út 67/a.
56/420-614