Beköszönő

„Ha még mindig azt az embert keresed,

aki majd megváltoztatja az életedet,

akkor nézz bele a tükörbe…”

 

Függetlenül attól, hogy valaki rendszeresen legális, vagy illegális pszichoaktív szereket használ, vagy valamilyen viselkedéses függőségnek a rabja, olyan kapcsolati, testi, értelmi, anyagi, szociális következményeket szenved el, melyek a szenvedélybetegséggel együtt járnak. Sokszor a szenvedélybetegek nem akarnak segítséget kérni. Nem érzik szükségét, vagy szégyellik. Megértjük őket, hiszen önmaguknak sem könnyű bevallani, hogy vereséget szenvedtek és életük irányíthatatlanná vált, nem hogy egy számukra vadidegen embernek beszéljenek erről.

Van, amikor a hozzátartozók, – akik ugyanúgy elszenvedik a szenvedélybetegséget kísérő kapcsolati, anyagi, szociális következményeket – teszik meg az első lépést felénk s van, amikor csak ők maradnak velünk. Ez nem baj, hiszen a család egységet képez, s ha ebben az egységben valamelyik rész változik, az magával vonja az egész változását is. Ezért vagyunk nyitottak arra is, hogy a szenvedélybeteg ódzkodása esetén csupán a hozzátartozókkal foglalkozzunk.

 

Keressen bátran bennünket!

Munkatársaink emberséggel, segítőkészséggel állnak rendelkezésére. Tevékenységünk ingyenes. Munkánk az egészségügy intézményeivel, ezen belül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet és a MÖSZ Addiktológiai Központtal, rehabilitációs otthonokkal történő együttműködés során teljesedik, teljesedhet ki.