„Herkules, a közösségépítő”

A Herkules projekt gyerekek és szülők körében is beindított egy közösségépítő folyamatot. A projektmenedzser szerint ez volt az egyik legfontosabb hozadéka a programnak.

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központja, a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében európai uniós támogatással, 2009. január 1-jei kezdettel valósította meg a Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.2.5-08/1 Gyermekek és fiatalok integrációs programjai „A” komponens keretében megvalósuló „HERKULES” című projektjét.

A program, melynek hivatalos zárása megtörtént, a családban élő, hátrányokkal küzdő 10 év feletti gyermekek, fiatalok és családjaik társadalmi integrációjának segítését fogalmazta meg célként.
— A hozzáfűzött reményeket valóra is váltotta — foglalta össze Lakatos Ferencné. A projekt menedzsere, a Humán Szolgáltató Központ szociális módszertani szaktanácsadója nagyon hasznosnak tartja a Herkules- és más hasonló programokat. Előbbiben nyolcvan gyermek és családja vett részt Tiszajenő, Vezseny, Tószeg, Szászberek és Szolnok város területéről. A projektbe olyan programelemeket építettek, melyek segítettek a hátrányok csökkentésében.
— A tapasztalatok jók, a program sikeres volt, ezekből egy módszertani füzet készül majd, amit a jövőben hasznosítani tudunk, akár más támogatással megvalósuló projektekben is — emelte ki Lakatos Ferencné.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

www.szoljon.hu


Betűméret átméretezés
Kontraszt